Een duidelijk voordeel van harsen is dat het een snelle manier is om voor enkele weken een gladde huid zonder haren te hebben. Aan de andere kant is harsen ook een pijnlijke methode en kan het behoorlijke huidirritatie veroorzaken. Een typische toepassing van harsen is het benen harsen.

Onze tip: voornamelijk grote oppervlakken zijn geschikt. Het harsen van de benen en bikinilijn is het meest voorkomend.

Tip: Voor perfect resultaat met harsen is het wijs om gebruik te maken van de kennis en ervaring van een expert. In de meeste grote steden zitten deze, zoals Den Haag, Amsterdam, Nijmegen, Maastricht, Enschede, Rotterdam , Alkmaar, Utrecht en Eindhoven. Let op, benen harsen is meestal geen probleem, brazilian waxing is niet vanzelfsprekend.

ontharentips-waxen

De reden dat harsen pijnlijk is komt doordat het niet alleen aan de haartjes trekt maar ook aan de huid. Diegenen met een gevoelige huid ervaren vaak een geïrriteerde huid kort na het harsen. Hoewel veel mensen harsen dus pijnlijk vinden blijft het een snelle manier om voor enkele weken te ontharen. Voor mensen met een gevoelige huid is het aan te raden een pijnstiller te nemen voor het harsen. Daarnaast maakt het lichaam ook na enkele hars strips een eigen pijnstiller aan(endorfine). Buiten dat is er niet veel te doen aan het pijnlijke karakter van harsen. Wie mooi wilt zijn moet pijn leiden gaat hier op.

Harsen Van De Bikinilijn

Naast benen harsen is het harsen van de bikinilijn ook populair. Deze methode staat ook wel bekend als brazilian waxing. Waarschijnlijk verwijst de naam naar de Braziliaanse trend om minuscule bikinibroekjes te dragen. Hier hoort een goed onderhouden bikinilijn bij.