Wat kun je verwachten bij een Brazilian Wax sessie.

De Brazilian wax (harsen) is anders dan het harsen van de bikinilijn op de reguliere methode. Omdat het haar verwijderd wordt aan de voorkant, de achterkant en alles er tussenin. Tekenend is de rechthoekige streep haartjes die doorgaans achtergelaten wordt aan de voorkant. Hoewel sommigen ervoor kiezen om ook deze te verwijderen.

Onze tip: raadpleeg na oriëntatie op deze site een gekwalificeerd persoon om je te laten waxen. In de meeste grote steden zoals Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Amsterdam, Alkmaar, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven en Enschede. Zijn deze te vinden.

Brazilian waxing is geïntroduceerd door 7 zussen uit Brazilië (de J Sisters) in 1987 en blijft een populaire methode. Een gemiddelde wax sessie duurt 15 a 30 minuten.

Tips Voor Een Brazilian Waxing Sessie

  • De meeste wax sessie gebeuren in een privé kamer. Je wordt alleen gelaten en men vraagt of je de broek en het ondergoed uit wilt trekken. Het is mogelijk dat je een “papieren string”  aangeboden wordt, zo niet, dan kun je hier zeker om vragen.
  • Voor het effectief harsen is een haarlengte van iets meer dan een halve centimeter nodig. Als je grof schaamhaar hebt dan is een lengte van 1 centimeter te adviseren. Als het haar te kort is kan de afspraak afgezegd worden op het moment dat je er bent.
  • De beste waxers zijn snel in wat ze doen.
  • Als het waxen te pijnlijk is, vraag de waxer om kleinere stukken per keer te waxen. Het waxen is van voren naar achteren, je kan gevraagd worden om de huid strak te houden.
  • Omdat brazilian waxing staat voor alles behalve een streepje aan de voorkant. Betekend dit dat ook het haar tussen de billen verwijderd wordt. Inderdaad, de meeste  mensen hebben hier haartjes.
  • Hoe vaker je de brazilian wax ondergaat, hoe minder pijn het gaat doen. Doorgaans moet je je elke 2 tot 4 weken laten waxen.
  • Hoewel het na meerdere keren minder pijn gaat doen(de haren worden minder grof) helpt het om de eerste paar keer een pijnstiller te nemen, bijvoorbeeld: “Advil” een uurt voor de behandeling.
  • De bijkomende effecten van de brazilian wax behandeling kunnen rode bultjes en ingegroeide haartjes zijn. Voorkom ingegroeide haartjes door te scrubben en een scrub te gebruiken die salicylzuur of glycolzuur bevat. Kom af van de gevoelige huid of uitslag door een crème te gebruiken die huidirritaties verminderd.