Elektrische ontharing door Elektrolyse werkt door een elektrisch stroompje aan te brengen in het haarzakje. Dit zorgt ervoor dat het haarzakje afsterft en hierdoor permanente ontharing als resultaat heeft. Elektrolyse staat bekend als een van de meest permanente manieren om te ontharen.

Onze tip: na orientatie over elektrisch ontharen op deze site is het belangrijk dat u een gekwalificeerd persoon kies voor behandeling. In de meeste grote steden zoals Enschede, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Alkmaar, Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam kun je deze te vinden.

De techniek staat bekend als “meest” permanent omdat er net als met elke andere methode evengoed een kans(echter klein) is dat haar op een gegeven moment terug groeit. Een vaak voorkomende oorzaak van terugkerend haar is een verandering in de hormoonspiegel. In de praktijk betekend dit dat haren jaren of tientallen jaren weg kunnen blijven, maar enkele herhaal sessies zouden mogelijk kunnen zijn om terugkerend haar tegen te houden.

ontharentips-ipl

Tips

Door de permanente ontharing lijkt elektrisch ontharen door elektrolyse de perfecte behandeling. Toch zijn er ook enkele zaken om rekening mee te houden.

  • Omdat elk haarzakje apart behandeld moet worden is elektrolyse een tijdsintensief proces. Met tussen de 15 en 30 sessies die nodig zijn voor maximaal effect is dit ook een prijzig proces.
  • Door bovenstaande reden is het behandelen van grote oppervlakken met Elektrolyse niet praktisch. De techniek is het meest gebruikt om haren op de kin, bovenlip en wenkbrauwen te behandelen.
  • Een klein risico op littekentjes, pitjes en vergrote poriën is aanwezig. Dit risico wordt groter naarmate een onervaren behandelaar gekozen wordt. Kies met deze techniek altijd voor een bewezen ervaren expert voor een behandeling waar u nog lang plezier van zult hebben.
  • Elektrolyse is bekend als een methode die wat pijn kan doen tijdens behandeling. Het is mogelijk om een pijnstiller te nemen voor behandeling. Wie mooi wilt zijn moet pijn leiden…
  • Een zeer groot voordeel van elektrisch ontharen d.m.v. elektrolyse is dat het type haar niets uitmaakt. Donker of light haar, dik of dun haar, elektrisch ontharen is effectief op alle haarsoorten.